Bruidsreportage Château St. Gerlach

Bruidsreportage Château St. GerlachIn de zomer van 2014 mocht ik de bruidsreportage van Reinier en Janneke verzorgen in Château St. Gerlach bij Valkenburg, Limburg. Een supermooie locatie en een groot gezelschap. Zo groot zelfs, dat ik mijn lieve collega-fotograaf Miranda Vijfvinkel mee heb gevraagd om deze bruidsreportage te fotograferen. Met maar liefst 170 daggasten had ik dat ook niet alleen kunnen doen.

Rond 12.00 uur arriveerden Miranda (second shooter) en Dik (third shooter) en ik bij het Château St. Gerlach. Na een hartelijke ontvangst door weddingplanner Kristel en de oma van Janneke met haar zus, zijn wij ons eerst gaan oriënteren in de locatie. Daarna zijn we opgesplitst. Miranda ging de voorbereidingsfoto’s maken bij Reinier met zijn broer en vrienden, Dik impressiefoto’s van het kasteel en ik ging de voorbereidingsfoto’s bij Janneke en haar vrouwelijk gevolg maken. Bij de dames was het een heerlijke vrouwenboel: overal spullen, make-up, schoenen e.d. Nadat de bruidsdames waren omgekleed, was het tijd voor Janneke om haar trouwjurk in te stappen. In spanning wachtte zij af hoe haar vader haar zou op komen halen om te vertrekken naar de zaal waar de plechtigheid zou plaatsvinden. Helaas moesten we vanwege het weer uitwijken naar de Ridderzaal binnen.
Reinier betrat samen met zijn moeder en zijn “best men” de trouwzaal, waar de 170 daggasten hun plek hadden gevonden. Daarna was het de beurt aan Janneke en haar vader en bruidsdames. De huwelijksvoltrekking was warm en mooi en de dolgelukkige blikken van niet alleen het bruidspaar, maar ook de familie maakte het nog warmer en mooier.
De felicitaties waren hartelijk en vonden buiten plaats, waar het inmiddels weer droog was.

De vader van de bruid toastte op het jonge stel en daarna werd de enorme bruidstaart aangesneden. De receptie vond buiten, voor het château plaats. Vele gasten gingen daarbij geposeerd of ongeposeerd op de foto. Het maken van de groepsfoto met 170 daggasten ging heel erg soepel. Dat had Kristel goed voor elkaar!
Tijd voor de eerste fotoshoot tussendoor in de boomgaard achter het château, waar de peren en pruimen in de bomen al aardig groot waren.

De mooiste plek voor de familiefoto’s was natuurlijk aan de voorkant van het château. Deze was prachtig aangekleed met rode rozen door Eventi Flower. Wat een klus hebben ze daaraan gehad! Nadat de familiefoto’s gemaakt waren, was het tijd voor de 2e fotoshoot tussendoor aan de voorkant en achterkant van het château, waar de prachtige kalkstenen muren een mooie achtergrond vormden. De magen begonnen nu toch wel een beetje te knorren en bij een blik op mijn horloge bleek het ook tijd voor het avondeten. Aansluitend begon het feest met mooie en emotionele toespraken, een goede DJ en optreden van een heilsoldate die later een perfecte zangeres bleek te zijn.

Reinier en Janneke hebben en ontzettend mooie trouwdag gehad en kunnen er vele jaren met warme gevoelens naar terug kijken.

Aan deze bruidsreportage hebben meegewerkt:
Bruidsjurk: Honeymoonshop www.honeymoonshop.nl
Trouwpak: Reiniers eigen netwerk
Locatie: Château St. Gerlach – www.chateauhotels.nl/hotels/chateaustgerlach-nl
Bloemen: Eventi Flower – www.eventiflower.eu
Drukwerk: Regalini & 2BWed – www.regalini.nl
Visagie en Haar: Charlotte’s Visagie & vriendin Janneke voor het haar – www.charlotte-s.nl
Bruidstaart: Patisserie Fiorello – www.bruidstaarten.com
Entertainment: Swinging – www.swinging.nl
Videografie: Film Your Wedding – www.filmyourwedding.nl
Weddingplanner: Kristel Aan de Wiel – www.2Bwed.nl
Fotografie: Dik en Rika Conradi
Second shooter fotografie: Miranda Vijfvinkel

 

Showing 6 comments
 • Janneke Wintermans
  Beantwoorden

  Wij hebben een geweldige dag.
  De fotos zijn geweldig geworden en rika is een geweldige vrouw om mee te werken.
  Alles lekker spontaan en gezellig.

  Hartelijk bedankt.

  Ik kan iedereen hun fotografie aanraden

 • Jenny van den Enden
  Beantwoorden

  Prachtige foto’s Goed gedaan!!!

 • Christa Damsma
  Beantwoorden

  Wat ontroerend mooi

 • Emilio LLevat Briansó
  Beantwoorden

  Congratulations

 • Marga Kragting
  Beantwoorden

  In een woord GEWELDIG!!!! Proficiat.

 • Kirsten Grutterink
  Beantwoorden

  Wat een prachtige dag. Jullie zijn een mooi stel.

Laat een reactie achter