Bruidsfotograaf Ridderkerk

Een dag uit het leven van een bruidsfotograaf Ridderkerk.

HET IS DE DAG VOOR DE BRUILOFT.  Zowel het bruidspaar als ik hebben hier lang naar uitgekeken. De weersvoorspellingen zijn goed en dat betekent dat dit bruidspaar buiten in de tuin van het kasteel elkaar het ja-woord zullen gaan geven.
Ik kijk of er nog voldoende vermogen in mijn accu’s zit voor deze bruiloft. Op vrijwel alle accu’s zit nog 75-85% dus ik hoef ze niet op te laden.

DE DAG VAN DE BRUILOFT is aangebroken. Ik heb goed geslapen, ondanks de hitte. Na het ontbijt ga ik mijn spullen pakken. Drie camera’s, 5 lenzen, 2 flitsers en flink wat geheugenkaartjes zullen het vandaag moeten doen. Mijn second shooter gaat vandaag mee dus dat is gezellig in de auto op weg naar de locatie. Hij geeft aan voor de zekerheid schone kleding mee te nemen en wat flesjes gekoeld water voor “je weet maar nooit”. Dus duik ik ook nog even mijn kast in voor wat schone kleding. We vertrekken op tijd, want je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt aan verkeersdrukte, maar kunnen wonderlijk genoeg op deze vrijdag gewoon doorrijden. Hierdoor zijn we dan wel wat eerder op de locatie. Maar ach, het weer is mooi en een praatje met de tuinman wordt door deze beste man best gewaardeerd. De visagiste staat bij de ingang ook al te wachten en een dame van de locatie komt al snel naar buiten om te melden dat er zo koffie en thee zal zijn.

DAN KOMT DE BRUID MET DE CEREMONIEMEESTER aanrijden en worden de spullen uitgeladen. De bruid wordt door de visagiste/haarstyliste opgemaakt en gestijld en ondertussen vraag ik haar hoe het nu met haar is. “Best wel gespannen”, is het antwoord en ik probeer haar gerust te stellen.
Inmiddels is ook de bruidegom gearriveerd. Die gaat eerst de ceremoniemeester helpen met het versieren van de plek van de ceremonie en komt daarna breed lachend naar mij toe. Hij voelt zich prima en samen lopen we naar de plek waar hij zich om zal kleden. Alles ligt daar al klaar en ik maak wat macrofoto’s van de schoenen, riem, manchetknopen (die van opa zijn geweest!) en de das. Bij het aankleden wordt de bruidegom geholpen door zijn vader en stiefmoeder. Zijn moeder is overleden. Als herinnering aan haar en om haar in toch bij zich te hebben, laat hij mij een hangertje met ketting zien in de vorm van een hartje waarin as van de overleden moeder zit. Dit gaat netjes in een zakje in de binnenzak van het jasje van de bruidegom. Links, dicht bij zijn hart. Ik ben ontroerd met de manier waarop hij dit doet en zeg hem dat dit een hele mooie manier is om zijn moeder te herinneren deze dag.

ONDERTUSSEN IS DE BRUID OOK ZOVER dat zij zich zal gaan aankleden. De bruidegom heeft speciaal voor haar een filmpje opgenomen. Nadat zij dit heeft gekeken en geluisterd, krijgt ze van de ceremoniemeester een klein tasje overhandigd met daarin prachtige sieraden. De bruid zegt niet te willen huilen, maar dan komen de tranen toch. De ceremoniemeester en moeder van de bruid helpen haar om haar prachtige trouwjurk aan te trekken. Nu begint de spanning wat op te lopen. Want strakjes, als ze samen met haar vader naar voren zal lopen, zal haar bruidegom haar voor het eerst in haar trouwjurk zien.

ALLES VERLOOPT ZOALS BESPROKEN en dat voelt erg goed. Het geeft de rust die ik zoek en nodig heb om de foto’s die ik zometeen ga maken tot de allermooiste te maken. Daarbij heb ik nu ook de rust om wat creatievere foto’s te maken. Ik hou de videograaf zoveel mogelijk in de gaten, maar moet ook mijn second shooter niet uit het oog verliezen. Tegen het einde van de ceremonie begint het dan toch te regenen. Dat was niet voorspeld, maar het komt wel op het juiste moment. Alle gasten gaan naar binnen en er kan gefeliciteerd worden. Daar maak ik nooit foto’s van, dus heb ik even een moment om een flesje water leeg te drinken, want het is warm vandaag. Erg warm. Lees onder de foto verder over mijn werkzaamheden als bruidsfotograaf Ridderkerk.

Bruidsfotograaf Ridderkerk | RiCon Fotografie - Bruidsfotografie Ridderkerk
Locatie: Kasteel Keukenhof in Lisse

VOOR DE FOTOSESSIE LOPEN WE het landgoed over. Er zijn zoveel mooie plekjes en gelukkig is er ook voldoende schaduw. Het bruidspaar heeft er duidelijk veel zin in, want ze zijn erg enthousiast. De ene na de andere foto wordt gemaakt en ook hier krijg ik alle ruimte voor mijn creativiteit. Ik speel met het licht, probeer hier en daar iets nieuws.

ER WAS GENOEG TIJD INGEPLAND voor de fotosessie en we hebben meer dan genoeg foto’s kunnen schieten. Nu is het tijd voor de lunch. Alle gasten zitten al aan tafel in afwachting van het bruidspaar. Die wordt met gejuich ontvangen en de gerechten komen al snel op tafel. Wij mogen onze bestelling van de kaart doen en ik moet eerlijk zeggen dat het heerlijk heeft gesmaakt!

ONDERWEG NAAR DE FEESTLOCATIE komen we in een file te staan. Omdat het mooi weer is, willen veel mensen hiervan genieten en geef ze eens ongelijk. We komen daardoor flink wat later aan op de locatie, waar we eerst even wat gaan drinken om daarna nog wat foto’s te maken van het bruidspaar en hun vrienden. Vroeger zou ik hiervan in de stress raken, maar nu maak ik me daar niet zo druk meer om. Ik kan er toch niets aan veranderen. Bovendien rijden we achter het bruidspaar aan. Omdat de andere gasten ook in de file staan, maken we de familiefoto’s iets later dan gepland en gaan we over de afgesproken eindtijd heen. Maar wat geeft het, het is hier prachtig en we zijn vandaag goed verzorgd. We hebben een tafeltje in het restaurantgedeelte gereserveerd en zo kunnen we tussendoor ook nog die groepsfoto maken van alle daggasten met de voeten in de zee. Een speciaal verzoek van het bruidspaar waar we graag aan voldoen. We worden bedolven onder complimenten, dus ook onze dag kan nu niet meer stuk.

Na een heerlijk diner lopen we terug naar de auto en rijdt deze bruidsfotograaf met haar second shooter moe, maar met een grote glimlach op de gezichten naar huis. Op zoek naar een bruidsfotograaf Ridderkerk? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter