Bruidsfotografie: het intake gesprek

Jullie hebben de trouwlocatie en de datum voor jullie huwelijk vastgezet. Dan zijn jullie al een hele stap verder in de voorbereidingen voor jullie huwelijk. De volgende stap is waarschijnlijk de trouwjurk en de bruidsfotograaf. Over deze laatste ga ik jullie meer vertellen. Logisch toch, als bruidsfotograaf zijnde? 😉

Bruidsfotografie: het intake gesprekWie, wat, waar

Welke bruidsfotograaf past het beste bij jullie? Waar kun je bruidsfotografen vinden en wat zouden jullie op de trouwdag gefotografeerd willen hebben? Allemaal vragen waarbij jullie goed na moeten denken over de antwoorden voordat je op zoek gaat naar DE bruidsfotograaf die bij jullie past. Die aansluit bij jullie wensen, die aan 1 woord genoeg heeft om te begrijpen wat jullie bedoelen en waar je een klik mee hebt. Bruidsfotografen hebben een website, dus die kun je op internet vinden. Er zijn verschillende trouwblogs waar bruidsfotografen adverteren. (zie onderaan deze pagina) Ook op trouwbeurzen kunnen jullie bruidsfotografen vinden. In alle soorten en maten en met verschillende stylen. Hebben jullie een geschikte fotograaf gevonden, dan volgt een afspraak met de fotograaf voor het zogenaamde intake gesprek.

Het intake gesprek

Een intake gesprek is eigenlijk niets meer of minder dan een kennismakingsgesprek. Vooraf hebben jullie op de website van de bruidsfotograaf gekeken naar de foto’s en de prijzen, zodat jullie goed voorbereid zijn als jullie bij de bruidsfotograaf langs gaan. Bij RiCon Fotografie is er altijd een hartelijke ontvangst met koffie en thee en vaak ook iets lekkers. Er wordt gevraagd naar jullie aanzoek, wat jullie belangrijk vinden voor de trouwdag en wat voor soort fotografie op jullie verlanglijstje staat. Uiteraard worden er albums doorgebladerd en uiteraard wordt er voor jullie berekend wat jullie bruidsreportage bij elkaar gaat kosten.

Deze gesprekken zijn vaak erg inspirerend en vol humor. Waarbij het aanstaande bruidspaar in het begin van het gesprek soms nog wat onwennig is, zal al snel het ijs breken en binnen no-time vertellen ze honderduit over hun bruiloft, de gasten en ideeën voor de invulling van hun trouwdag. Fotografe Rika Conradi luistert naar jullie wensen en vult aan daar waar nodig is. Vaak zijn dat kleine dingen als: wanneer kunnen we het beste de bruidstaart aansnijden, of wanneer kunnen we het beste de uitnodigingen versturen.

Wat vinden wij belangrijk?

Wat wij erg belangrijk vinden is duidelijkheid in het gesprek, transparantie, professionaliteit en kwaliteit. Het kan niet zo zijn dat, als jullie weer naar huis rijden, er nog heel veel vragen zijn die je had willen stellen, maar waar je geen ruimte voor hebt gekregen. Er wordt daarom ook altijd maar 1 gesprek per ochtend, middag of avond gepland. Zodat we alle tijd kunnen nemen voor jullie en jullie alle vragen op ons af kunnen vuren.

Beslissen

Het is daarom niet voor niks dat de meeste aanstaande bruidsparen die voor het intake gesprek bij RiCon Fotografie langs komen, direct beslissen en hun bruidsreportage boeken.

Bruidsfotografie

Laat een reactie achter