Bruidstaart & Bubbels

Bruidstaart & bubbels: eigenlijk mogen deze niet ontbreken op jullie trouwdag. Na jullie ceremonie hebben de gasten wel zin in iets feestelijks. De zorgvuldig door jullie uitgekozen bruidstaart staat al te pronken op de taarttafel en de gebaksvorkjes liggen al zij aan zij netjes geordend in een bakje naast de stapels schoteltjes. Het taartmes is mooi versierd met wat bloemen die ook in je bruidsboeket zitten en een prachtig lint houdt ze bij elkaar. Daarnaast ligt de taartschep die jullie ouders hebben laten graveren met jullie namen en de datum van vandaag.
Het zonnetje schijnt brutaal door de takken van de bomen en langzaam vullen de loungebanken en gezellige tafels en stoelen zich en komen de mooiste gesprekken op gang. Het is zover: Bruidstaart & Bubbels!

Voorproeven

Bij de meeste bruidstaartenbakkers kunnen jullie voorproeven. De bakker maakt dan een klein assortiment waarbij jullie de verschillende smaken goed kunnen proeven en daaruit die voor de trouwdag kunnen selecteren. Zo houdt de een wat meer van zoet en de ander meer van frisse citrussmaken bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van chocola met zeezout verwerkt in een laag van de bruidstaart? Want niet iedere laag hoeft dezelfde smaak te hebben.

Lagen, cupcakes, donuts en nog meer

Er zijn bruidstaarten in allerlei vormen en maten. Natuurlijk is er de traditionele stapeltaart. Die kun je klassiek wit laten maken met daarin misschien wat bloemen als decoratie verwerkt die ook in je bruidsboeket zitten? Of cupcakes. Wat je daar allemaal niet mee kunt doen! Tegenwoordig ook hip: donuts opgehangen op een stokje aan een plank. Of wat dachten jullie van een compleet gestylde tafel in het thema van jullie bruiloft vol met heerlijke kleine brownies, cakepops, cupecakes en nog veel meer. Het staat er langer dan een bruidstaart en als mensen graag nog iets lekkers willen, dan kunnen ze dat gewoon pakken want er is genoeg.

Vriendinnentaarten

Laatst zag ik op een bruiloft zoiets leuks: alle vriendinnen van de bruid hadden ieder zelf een taart gemaakt. Daarbij hadden ze afgesproken wie welke taart ging maken, zodat er niet 9 appeltaarten op tafel zouden staan. Al deze heerlijke baksels stonden prachtig opgesteld op de tafel en de gasten konden zo kiezen welke ze het liefste wilden hebben. Ik kan je verzekeren: ze gingen allemaal op!

bluecakecaketableclassictaartbruidstaart en bubbels fruitcakehandtaart 0300804004 homemadecakeiwantapiecemeidentaart05008 nakedcakevriendinnentaartwonderingcake

Laat een reactie achter