Huwelijk in Huys ten Donck

Voor een huwelijk in Huys ten Donck kun je mij altijd bellen. Een thuiswedstrijd, want het Huys staat in mijn ‘hometown’ Ridderkerk. Ook Maarten en Mirjam zijn hier woonachtig. Zij zijn waren al geruime tijd met het organiseren van hun bruiloft bezig en wat een mooie dag is het geworden!

Omdat het in het ouderlijk huis van Maarten niet zo heel ruim was – en het weer het toeliet – heeft hij zich in de achtertuin aangekleed. En wat een creatieve tuin is het! Ik kan me helemaal voorstellen dat hij en zijn familie hier graag zitten in de zomer.

Bij het huis van Mirjam was de bloemist bezig om een mooie rozenboog neer te zetten. De visagiste had het erg druk met maar liefst 4 bruidsdames, de moeder van de bruid en de bruid zelf. Maar Cynthia kennende, draait zij daar haar hand niet voor om. Het zag er allemaal prachtig uit.

De ceremonie, het aansnijden van de taart, de familiefoto’s en de fotoshoot: het vond allemaal plaats bij het Huys ten Donck in Ridderkerk. Trouwambtenaar Marry deed dit “op z’n Marry’s”: warm en met humor. Nadat het ja-woord had geklonken werd er door het bruidspaar nog even een kort dansje gedaan waarna de ringen konden worden omgeschoven. De toost met prosecco werd door een speech van Maarten voorafgegaan, waarna de bruidstaart werd aangesneden. Hij smaakte heerlijk.
Familiefoto’s hebben we buiten in het zonnetje kunnen maken, waarna het bruidspaar, een vriendin voor assistentie bij de jurk, de fotograaf en de filmer het Donckse bos introkken voor de fotoshoot.

Bij aankomst bij Hotel Van der Valk Ridderkerk werd het bruidspaar verwelkomt door de gasten met bellenblaas en stond de gastvrouw hen al op te wachten. Na een borrel begaf het gezelschap zich naar de dinerzaal, waar de vader van Maarten en alle bruidsdames tussendoor nog een speech hebben gehouden. Iedereen ging daarna naar de feestzaal waar het feest tot laat in de avond duurde…..

huwelijk in huys ten Donck9312950554526108-zw9766-zw0262018402880664

Laat een reactie achter