say yes to the dress

Deze fotoreportage is heel bijzonder. Niet de foto’s, maar de vrouw die gefotografeerd is in deze reportage. Het is Manon van 26 jaar met een bijzondere spierziekte. Daardoor verliezen haar spieren steeds meer kracht. De ziekte is progressief en Manon weet dat ze nog hooguit een jaar te leven heeft. Best heftig. Manon weet ook dat ze heel graag nog dingen wil doen in haar leven nu het nog kan en 1 ding daarvan is: trouwjurken passen! Toen ik hiervan hoorde heb ik mij meteen als fotograaf aangemeld en daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen. Want als er iets is wat ik het allerliefste fotografeer dan is het wel emotie. En daar hadden we geen tekort aan die middag.
Het begon toen ze met een mooie stretch limousine werd afgezet in de Voorstraat in Dordrecht voor de deur van Bruidsmodezaak La Nova…

De hele straat liep uit, want wat was dat daar allemaal met cameraploeg, grote auto en een fotograaf? Omroep Brabant heeft hier een verslag van gemaakt wat je kunt zien als je HIER op klikt.

Na de make-up en hairstyling, waar Manon overigens volop van genoot, was het dan eindelijk tijd om de droomjurk aan te trekken. Wat had Manon hiernaar uitgekeken. De uitdrukking op haar gezicht toen ze de kleedkamer uit kwam was onbetaalbaar. Tot ze zichzelf in de spiegel zag en zich realiseerde dat een echte bruiloft voor haar niet was weggelegd. Ze brak en een intens verdriet kwam naar buiten. Niemand van de aanwezigen hield het droog en iedereen besefte hoe bijzonder dit moment was. Denise van Hartsdromen.nl troostte haar en al gauw had Manon weer een glimlach op haar gezicht.

Na jurk nummer 1 moest er natuurlijk nog een jurk gepast worden. Omdat paars de lievelingskleur is van Manon moest het die ene jurk zijn met dat paars erin. Ook hierin kon ze niet anders dan stralen, ook al had ze haar hart verpand aan de eerste jurk met al die tule lagen.

Een middag als deze duurt altijd veel te kort en voor je het weet is het alweer tijd om te vertrekken. Manon en haar vader en stiefmoeder werden driftig uitgezwaaid door de dames van La Nova en Anouk, de visagiste. Wat een bijzondere middag, die gaan we niet snel vergeten….

\

De leveranciers die hier geheel belangeloos aan hebben meegewerkt waren:
Bruidsmodezaak La Nova – www.lanova.nl
Visagiste/Hairstyliste Anouk van Emmerik – www.NoukStyle.nl
Denise Maassen van Hartsdromen – www.hartsdromen.nl
Omroep Brabant – www.omroepbrabant.nl
Paradetaartje – hetparadetaartje.nl
RiCon Fotografie – www.huwelijksfotografe.nl

Donaties voor Manon kunnen gestort worden op rekening: NL 44 INGB 0686 4212 80 t.n.v.  Zwetsloot.

 

Showing 3 comments
 • Miss Independend
  Beantwoorden

  De blog, met enkele foto’s van een van mijn droomwensen, prachtig!

 • Thoran Pictures
  Beantwoorden

  Een perfecte feelgood actie van een ieder die hier aan meegedaan heeft ..
  #medeleven

 • Thijs Van der Sande
  Beantwoorden

  Prachtig om te lezen als te zien.

Laat een reactie achter