Bruidegom maakt eigen bruidstaart

Hoe bijzonder:  bruidegom maakt zijn eigen bruidstaart.
Toen bruidegom Jesse en bruid Leontien bij ons aan tafel zaten om hun bruidsreportage met ons door te nemen, vertelde Jesse dat hij banketbakker is bij een locale bakker hier in Ridderkerk. Hij vertelde ook dat hij zijn eigen bruidstaart zou gaan maken. Dus riep ik meteen: “ja maar dan wil die fotograferen!” En zo stond ik dus op een donderdagmiddag in november met mijn cameratas in de bakkerij van Bakker Voordijk. En wat rook het hier heerlijk!

In de bakkerij

Jesse en zijn collega John waren er al druk in de weer met botercreme en fondant. Het was dan ook niet misselijk wat Jesse en Leontien hadden uitgezocht voor hun gasten: maar liefst 8 grote ronde bruidstaarten voor alle gasten van het feest ’s avonds en een 4-laags bruidstaart voor de daggasten en de kinderen uit de klas van juf Leontien.

Het waren allemaal mooie witte taarten, waarop echte bloemen werden verwerkt en hier en daar was er een randje witte ruffles op de taart. Van touw en lijm/stijfsel waren er woorden gemaakt als: “love” en “mr & mrs”. Die werden later in de taarten gestoken. Omdat Jesse helemaal fan is van hout, lagen er onder de bruidstaart wat schijven hout en was er decoratie met touw. Het was echt een plaatje zoals de taart op tafel stond bij Restaurant Abel.

Het aansnijden

De aankomst van het bruidspaar bij de locatie was spectaculair. Met de witte Lamborghini kwamen ze aanrijden en natuurlijk werd het gas even open getrokken. Dit werd duidelijk gewaardeerd door de jongens uit de klas. Nadat het bruidspaar door de hoepeltunnel was gelopen ging iedereen de koepel in.
De kinderen van de klas van juf Leontien konden hun ogen niet van de bruidstaart afhouden. Niet alleen omdat de taart zo mooi was, maar ook omdat ze na het aansnijden ook een stukje zouden krijgen. Om de kinderen niet langer in spanning te houden, sneden Jesse en Leontien vrijwel direct bij binnenkomst de taart aan en kon iedereen genieten. En lekker dat-ie was……

Bruidegommaakteigenbruidstaart1bruidegommaakteigenbruidstaart2bruidegommaakteigenbruidstaart3bruidegommaakteigenbruidstaart4bruidegommaakteigenbruidstaart5bruidegommaakteigenbruidstaart6bruidegommaakteigenbruidstaart7bruidegommaakteigenbruidstaart8bruidegommaakteigenbruidstaart9bruidegom maakt eigen bruidstaart 10

Showing 5 comments
 • Kris
  Beantwoorden

  hij was net zo lekker als dat hij mooi was.

 • Gerrie&Cor
  Beantwoorden

  Hij was echt verrukkelijk! En wat bijzonder, Jesse, je eigen bruidstaart(en) maken!??

 • Quirina
  Beantwoorden

  Wat mooi om te lezen en de totstandkoming op de foto’s te zien. Een prachtig bruidspaar, een prachtige taart… Die echt heerlijk was!

 • Marco
  Beantwoorden

  Hoe mooi is dat! En het was een heeeeeeerlijke taart ?
  Wel even een stuk invriezen Jesse & Leontien voor later als jullie oud zijn. #OudeTaart ?
  Een smakelijk huwelijk ⚭ Jesse en Leontien x

 • Ruenna
  Beantwoorden

  Wat mooi en bijzonder!

Laat een reactie achter