Bruidsfotografie: getting ready

De getting ready foto’s in de bruidsfotografie is 1 van mijn favoriete onderdelen van de trouwdag. De bruid transformeert hier van vrouw naar bruid en er is zoveel moois te fotograferen tijdens dit proces.

Getting ready: de ruimte

De ruimte waarin de bruid wordt opgemaakt is vaak de woonkamer bij haar thuis of in het huis van haar ouders. In Nederland hechten wij bruiden er nog steeds veel waarde aan om vanuit het ouderlijk huis te trouwen, ook al wonen de bruiden al jaren samen met hun aanstaande echtgenoot. Ouders waarderen dit enorm en zijn er trots op dat hun dochter dit uit respect voor hen doet. De omkleedruimte is daarom vaak een slaapkamer waar al een groot bed ik staat. Dat is wat fotografie betreft vaak aanpassen en goed blijven focussen op hoe het licht in die ruimte is. Ook zijn er bruiden die zich liever in de woonkamer omkleden, omdat daar wat meer ruimte is. En kleine groep bruiden kleedt zich om op een hotelkamer, waar zij samen met haar vriendinnen verblijft. Geen rompslomp in huis en volop ruimte en licht.
Als de ruimte klein is, gebruik ik mijn groothoeklens 16-35mm, in combinatie met de macrolens voor de details.

Getting ready: emoties

Ineens is daar het besef: ik ga vandaag trouwen! Na al die voorbereidingen en geregel is het nu eindelijk zover. Vaak worden bruiden emotioneel of zijn gespannen. Een knuffel van een ouder is dan een welkome steun en even een mooi momentje op zo’n dag. Een zakdoek moet je dan wel in de buurt hebben, want de tranen zullen zeker komen.

Waar let een fotograaf op

Een fotograaf let vooral op het licht en of dat voldoende aanwezig is. Daarbij is er natuurlijk een verschil of je in de zomer trouwt of in de winter. Ook het tijdstip van de dag is daarbij bepalend. Als er geen voldoende licht is, zal er moeten worden geflitst. Daarnaast is het fijn als de ruimte in ieder geval opgeruimd is en het bed is opgemaakt. Op een foto zie je alles, meer als waar je zo in eerste instantie aan zult denken. Persoonlijke items, zoals fotolijstjes met de trouwfoto’s van opa en oma of een verzameling olifantjes zullen zeker niet in mijn foto’s ontbreken. Zeker niet als ik weet dat er bepaalde items erg belangrijk zijn voor de bruid. Daarnaast is het geen must, maar vind ik het als fotograaf wel erg fijn als er verse bloemen in huis zijn. Deze heb ik nodig om de trouwringen mooi te fotograferen met mijn macrolens.

bruidsfotografie: getting ready0108602018020220203102035-2020350204402050-20205002071

Comments
  • tiny
    Beantwoorden

    Wat een pracht foto,s weer heerlijk om te zien .

Laat een reactie achter