Bruidsfotografie: gestylde shoots

Er zijn fotografen die in de bruidsfotografie gestylde shoots doen. Wij van RiCon Fotografie doen dat ook. Al jaren. En met succes. Maar hoe bedenk je zoiets en hoe ga je dan te werk? Vind je inspiratie in een idee. Dat kan van alles zijn. Soms helemaal niet trouwgerelateerd. Ga op zoek naar een geschikte locatie en benader de leveranciers die je in gedachten heb en die bij je plan passen. Maak ook een moodboard. Op Pintrest kun je heel veel inspiratie vinden, maar ook in magazines. Overleg met een stylist over de aankleding en hou contact met je leveranciers zodat ook zij op de hoogte zijn van je ideeën. Vaak komen hier de mooiste dingen uit voort.

Waarom

Er zijn verschillende redenen waarom ik als bruidsfotograaf meedoe met gestylde shoots of ze zelf bedenk. Voor beeldmateriaal, voor mijn portfolio, voor de creativiteit, om nieuwe dingen uit te proberen, voor de samenwerking met de leveranciers uit mijn netwerk, voor naamsbekendheid, voor publicatie. Van iedere gestylde shoot maak ik een album en deze bewaar ik. Daar ben ik trots op. Inmiddels is het al bijna een encyclopedie geworden.

In de voorbeelden hieronder vindt je meer. Voor 2017 staan er momenteel 2 te gekke gestylde shoots gepland, waarvan 1 door mij bedacht/georganiseerd. Uiteraard zullen deze op dit blog te zijner tijd worden gedeeld…

Bitchy Bridal Fashion

Al enige tijd liep ik met het idee om binnen de bruidsfotografie een fashionshoot te doen met wat meer pit. Het idee voor de Bitchy Bridal Fashion fotoshoot zat al een tijdje in mijn hoofd. Als fotograaf heb ik een netwerk van leveranciers om mij heen. Daar heb ik er een aantal van benaderd en die werden meteen enthousiast toen ik hen mijn idee vertelde. Zo is het ontstaan. In overleg werd er een datum geprikt, model geregeld (via een vriendin), sieraden, visagie en haarstyling, jurken, taart en locatie.

bitchy bridal fashion0104001076

MUA: Urmila Singh – The Bridal Artist
Bruid: Anita Bos
Sieraden: Uno Design
Jurk binnen: Stephanies Bruidsboutique
Haarsieraad: DRKS
Bloemen: Gift by Nature
Bruidstaart: TAARTenkUNST
Fotografie en idee: RiCon Fotografie

Love Me Tender

Door een foto op Facebook van een Amerikaanse bruidsfotografe werd ik geïnspireerd voor dit thema. Een fotoshoot over de bruiloft van Elvis en Priscilla, maar dan zoals ik die zie. Niet met een korte ceremonie in een hotel, maar stijlvol in een prachtige tuin en met heel veel bloemen. De locatie heb ik vooraf bezocht en toen meteen alles doorgenomen. Samen met een weddingplanner/styliste hebben we het plan verder uitgedacht en vormgegeven. Door middel van toeleveranciers voor bloemen, drukwerk, taarten, video, jurken en zelfs een cadillac hebben we iets heel moois neer mogen zetten. Deze serie is gepubliceerd op diverse trouwblogs in binnen- en buitenland en daar zijn we supertrots op!

love me tender011180207626490409706086

Stylist 2BWed – www.2Bwed.nl
Video State of Dreaming – www.stateofdreaming.nl
Flowers Bloemwerk Exclusief – www.bloemwerk.com
Dresses, veils Victor’s Weddingdesign – www.victorsweddingdesign.nl
Weddingcake, cupcakes, etc De Keukenprinses – www.keukenprinses.com
Stationary & big polaroid The Sparkle Company – www.thesparklecompany.nl
Make-up & Hair Linda van Reeven – www.faceandart.nl
Decoration, accessoires & mason jars Weddingdeco – www.weddingdeco.nl
Venue De Vlaamsche Schuur – www.devlaamscheschuur.nl
Jewelry Jewel Trend – www.jeweltrend.nl
Decorations Instyle Styling – www.instylestyling.com
Photography RiCon Fotografie – www.huwelijksfotografe.nl

Song Love Me Tender sung by Mensje van Steen – www.mensjevansteen.nl

Models Marlieke Noord en Majid Afg Rahimi
Cadillac www.cadillac1962.nl

Sevillian Love

Een hele bijzondere gestylde shoot is die van Sevillian Love. Ten eerste om de locatie. Zo uniek en verstopt in het prachtige Zeeland. Na een tip van de bloemist zijn we hier terecht gekomen. En wat hebben we genoten. Met een echt stel als model deze keer. Maar liefst 8 topleveranciers werkten hier aan mee. En ook deze gestylde shoot werd gepubliceerd op trouwblogs in binnen- en buitenland.

sevillian love050360605007020

Bloemen – www.jvfloraldesign.nl
Styling – www.weddingeve.nl
Visagie & Hairstyling – www.faceandart.nl
Decoratie & Accesoires – www.weddingdeco.nl
Bruidsjurken – www.lanova.nl
Kleding bruidegom – www.roodfeld.nl
Locatie – www.middellandsezeetuin.nl
Bruidstaart, cupcakes & cakepops – www.taartenkunst.nl
video – www.stateofdreaming.nl
stationery – www.thesparklecompany.nl
koekjes – www.droomkoekjes.nl
sieraden – www.jeweltrend.nl
haarsieraden – www.faceandartshop.nl
fotografie – www.huwelijksfotografe.nl
bestek, borden, vaasjes – www.zarahome.com
modellen – Rik & Danielle
Catering – onze lieve vriendin Jolanda Coolegem

Wereldmuseum

Voor deze gestijlde shoot werd ik gevraagd. Deze heb ik dus niet zelf bedacht. Alle leveranciers werden bij elkaar gebracht en het plan werd vooraf bekend gemaakt. Met de trendkleuren Quartz en Serenity zijn er diverse settings gefotografeerd. Met een echt bruidspaar, bloemen, drukwerk, taart, sieraden en zelfs roze drankjes. De foto’s van deze shoot werden gebruikt voor een trouwbeurs die later in het jaar plaatsvond in deze locatie. Gepubliceerd op de website van deze trouwbeurs.

gestylde shoot trouwbeurs0505006047

Locatie: Wereldmuseum Rotterdam
Fotografie: RiCon Fotografie
Bruidsjurk: Stephanie’s Bruidsboutique
Trouwpak: ViV Suits & Shirts
Trouwringen: Circles Trouwringen
Beauty Styling: Ilse Van Der Velden Schroer Beauty
Bloemen: Gift by Nature weddings
Meubels en stylingmateriaal: Simones Styling
Drukwerk: Leintjes & Leintjes Exclusief
Bruidstaart: Sweetdeluxe
Styling en organisatie: Trouwbeleving
Bruidspaar: Rispa Spies-van Atteveld & Niek

Real Wedding Trouwbeurs

Er zijn trouwbeurzen waarbij je als fotograaf niet alleen wordt gevraagd om er met je albums en informatie te komen staan, maar waarbij ook wordt verwacht dat je de real wedding fotografeert en daarvan foto’s aanlevert. De One Day Wedding van Fletcher Trouwen is er zo een. Absoluut leuk om te doen, zeker met dit leuke bruidspaar en prachtig gestijlde ceremonie. Ik heb er weer veel nieuwe contacten aan over gehouden waar ik in de toekomst zeker nog een keer mee zou willen samenwerken.

bruidsfotografie101112

Brisked Weddings | Edénique Floral Design | Bruids Ambassade | State of Dreaming Films | Uil Topia| Micha & Diana’s Pâtisserie | Jennifer Joanne Ewbank | Chantelle Alyssa Hair & Make-up | RiCon Fotografie | Trouwambtenaar op locatie – Stijlvol huwelijk | Circles Trouwringen | Wedding Eve | Fletcher Trouwen

Experimenteren met licht

Heel soms doe ik een fotoshoot samen met een andere fotograaf om eens lekker wat dingen uit te proberen met licht. Zo ook deze shoot in een industriële locatie in Rotterdam en met mijn lieve collega Ashvin. Met dit model had ik al eerder gewerkt en ook met de visagiste. De jurk mochten we lenen en zo konden we een hele middag uit ons dak gaan en van alles uitproberen.

bruidsfotografie67277331

Gestylde shoot in Vlissingen

Stel je voor: het is februari/maart. Best mooi weer, dat wel. Maar in Zeeland en aan de kust is dat toch een ander verhaal. Deze bikkels van modellen lieten zich niet kennen en lieten zich fotograferen op het strand. Vooraf hadden we al het een en ander in het hotel vlakbij gefotografeerd en een lekkere warme kop soep gegeten. Met de ballonnen zag het er kleurrijk uit en de hele dag leverde een prachtige serie foto’s op die door de locatie zijn gebruikt en gepubliceerd zijn op diverse websites.

bruidsfotografie0407004078070290706407072

Rustic Chique

Via een bruidsmodezaak kwamen we op deze prachtige boerderij terecht. Na een leuk gesprek met de eigenaresse waren de plannen snel bedacht. Compleet met paard en taart, kippen en een lammetje. Een dag met een gouden randje, want onlangs de slechte voorspellingen liet de zon zich regelmatig zien en kon er een deel buiten gefotografeerd worden.

02009040540501806023

Fotografie & organisatie: RiCon Fotografie
Styling & co-organisatie: Wedding Eve
Bloemen: Joeke Verhoeven Floral Design
Bruidstaart & sweets: TAART & KUNST
Bruidsjurk La Nova Bruidsmode
Bruidssieraden: Dequino
Kleding bruidegom: Alexander Roodfeld Herenmode
Bridal hair & make-up: Lilit Flowers & Hairstyling
Decoratie, Sap dispenser, Mason Jar Mugs & accessoires: weddingdeco.nl
Stationery: The Sparkle Company
Trouwbankje, ballonnen & wegwijzers: de Ballonnenkoning
Trouwringen: Jewel Trend
Locatie: B&B Hoeve 1620
Modellen: Robijn & Thomas
Paard Puk is van Ilona van Dijk

White Wedding

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een gestijlde shoot, maar zeker niet onmogelijk. Steenkoud was het wel in februari, maar wat hebben we gelachen met deze modellen die in het normale leven prachtige films maken. Vooraf de jurk gepast en met wat extra licht (want dat was wel nodig in deze donkere kerk in dit seizoen) hebben we kunnen knallen! Deze foto’s van White Wedding zijn gebruikt voor een trouwbeurs in de kerk.

bruidsfotografie05008a06022

Locatie: de Grote Kerk van Dordrecht
Bloemist: Joeke Verhoeven Floral Design
Bruid & Bruidegom: Sylvester & Angelique
Bruidstaart & cupcakes: Bomvol Smaak
Visagie & Haarstyling: Eyecatcher Dordrecht
Bruidsjurk: Bruidsmode Sonja
Trouwringen en sieraden bruid: Jewel Trend
Organisatie trouwbeurs: Erica de Winter
Fotografie: RiCon Fotografie

Showing 2 comments
 • Angelique
  Beantwoorden

  Stuk voor stuk prachtig!

  • Rika
   Beantwoorden

   Dank je wel Angelique! Ik ben heel blij dat wij dit jaar weer gaan samenwerken bij een geweldige shoot en bruiloft.

Laat een reactie achter