Bruiloft bij Slot Moermond

Een prachtig slot, dit Slot Moermond, gelegen op Zeeuwse klei. Een mooie dag in augustus en een dag vol mooie momenten. Dat is deze bruiloft van Robert en Amanda omschreven in een notedop. Maar er is zoveel meer….

We beginnen bij onze eerste kennismaking bij mij in de studio. Tegenover mij zaten twee fijne mensen. Toen ik ze vroeg hoe zij hun trouwdag zagen, kreeg ik een dag beschreven vol met bijzondere momenten. Zo zouden zij de belofte bezegelen met een zg. handfasting en hadden zij geen bloemenmeisjes, maar een flowerdude. Terwijl ze dit vertelden glimden hun ogen van plezier. Ze keken erg uit naar hun trouwdag.

Draaiboekgesprek

Bij het draaiboekgesprek, waarbij we ongeveer 2 maanden voor de bruiloft nog even alles doorlopen tot in detail, liet Amanda mij een foto van haar jurk zien. Ik was flabergasted, wat was die mooi! Toen ik die later op de trouwdag weer zag toen de bruid hem aanhad, werd de jurk nog mooier. De kleur, de pasvorm: alles was perfect afgestemd op deze bruid.
Tijdens het gesprek zochten zij ook het materiaal uit voor het trouwalbum. Daarbij is er keuze uit linnen, kunstleer of echt leer materiaal van hoge kwaliteit. Ook bestelden zij er 2 mini albums bij om die cadeau te geven aan hun ouders. Dat is voor trotse ouders altijd een zeer welkom cadeau.

De trouwdag

Het stel had ervoor gekozen om zich voor te bereiden in het Slot zelf. Zo was die dag alles op 1 en dezelfde locatie. Geen heen-en-weer gerij met auto’s, parkeerproblemen etc. Heerlijk!
Omdat ze elkaar in trouwkleding niet direct wilden zien, maar dit bij een speciaal moment wilden doen, had ieder een eigen kamer om zich voor te bereiden. De bruid boven in de torenkamer en de bruidegom beneden in de kamer naast de feestzaal en de bar. Voor mij als fotograaf heel fijn, want zo kan ik rustig van de ene kamer naar de andere om alle momenten vast te leggen.
Nadat de bruid en bruidegom zich hadden omgekleed en er uitzagen om door een ringetje te halen, werd buiten een mooie plek gezocht voor de first look. Beiden hadden de bibbers en vonden het erg spannend, maar toen ze elkaar eenmaal hadden gezien verdween dat snel naar de achtergond.
Zo was het ook genieten tijdens de fotoshoot, waar ik hun liefde in een mooie serie vast mocht leggen. Wat hebben we gelachen toen de met de rookbommen aan de slag gingen.

Bij de ceremonie, waar alle gasten al naar hun plek waren verwezen en de bruidegom met zweethanden op zijn bruid stond te wachten, verraste de flowerdude de gasten met een regen van bloemblaadjes die hij op gepaste wijze uitstrooide.
Daarna liep de bruid met haar vader over het pad waarbij de lieve opmerkingen van de gasten hen begeleidde. Het werd een prachtige ceremonie. Geleid door een fijne trouwambtenaar en waarbij ook nog bij de belofte een bijzonder ritueel werd gedaan: handfasting. Een oud-Keltische traditie, tie-the-knot, waarbij linten om de handen van het bruidspaar werden gewikkeld en daarbij de wens werd uitgesproken voor een mooi en lang huwelijk. Hierbij word het stel dus letterlijk aan elkaar verbonden en heeft de ceremonie meer diepgang.

De bruidstaart en glazen prosecco stonden al klaar toen Robert en Amanda terugliepen naar het kasteel en de borrel daarna was gezellig waarbij iedereen heerlijk buiten op het terras kon vertoeven. Het diner was onder een tentdoek, waarbij de tafel in U-vorm mooi was versierd in de kleuren van de bruiloft. De speech van opa maakte een diepe indruk.
Aan het begin van het feest was het gooi-het-boeket-moment, waarbij het boeket niet werd gegooid, maar gegeven aan een goede vriendin van de bruid die daarna ter plekke door haar liefde ten huwelijk werd gevraagd. Het feest kon beginnen…

Showing 23 comments
 • Daphne evenblij
  Beantwoorden

  Wauw!!! Wat een mooie foto’s! Prachtig bruidspaar.

 • Bep klaassen
  Beantwoorden

  Mooie foto’s en prachtige stijl.
  Uitmuntend

 • Mirjam Jansen Schoonhoven
  Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s!!!!

 • Helen van der Meijde
  Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s van een de mooiste dag van twee lieve mensen

  • Florine
   Beantwoorden

   Een hele mooie weerspiegeling van de prachtige dag!

  • Johan van Jole
   Beantwoorden

   De foto’s zijn echt mooi geworden!

 • Irene
  Beantwoorden

  Super mooie bruiloft! Vereerd dat ik erbij mocht zijn. En echt prachtige foto’s!

 • Annemieke van Jole
  Beantwoorden

  Hele mooie foto’s van een prachtig lief stel

 • Petra Bevaart
  Beantwoorden

  Super gave foto’s van een prachtig bruidspaar🤩

 • Coen
  Beantwoorden

  Prachtige foto’s!

 • Jolanda Redert Kreling
  Beantwoorden

  Wat een prachtig werk heeft u hier van gemaakt. Onze Zoon Robert en schoondochter Amanda familie en vrienden hebben hierdoor een onvergetelijke dag gekregen. Een trotse moeder Jolanda Redert Kreling

 • Amy
  Beantwoorden

  Wat een heerlijke dag om nooit te vergeten! Ontzettend dankbaar om deze dag met het bruidspaar van dichtbij te mogen beleven, en natuurlijk het aanzoek van mijn lieve vriend. Een dag vol hoogtepunten!

 • Kees en Riet Kreling
  Beantwoorden

  Wat een schitterende foto’s

 • Shannen van Dijk
  Beantwoorden

  Wat super leuk om terug te lezen! Het was een prachtige dag, die prachtig is vastgelegd! Wauw!

 • Amanda Redert
  Beantwoorden

  Wat een mooie samenvatting van onze dag! We hebben genoten en zijn zo blij met de foto’s, daarbij was het samenwerken met jou ook een feestje.

  Liefs Amanda

 • Manuela Dingemans de Jong
  Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk geschreven en wat een prachtige foto’s van een geweldig mooi paar!

 • Silvia & Peter
  Beantwoorden

  Wat was dat een mooie dag en supermooie foto’s. Wat een mooie herinnering!! Robert & Amanda, heel veel gelukkige jaren samen xxx

 • Wim Redert
  Beantwoorden

  Trots op onze kinderen! Wat een prachtig paar!

 • Jolanda Redert Kreling
  Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s heeft u gemaakt van onze zoon Robert en schoondochter Amanda. Deze dag is hierdoor onvergetelijk geworden. Een trotse moeder Jolanda Redert Kreling.

 • Yvonne de Regt
  Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s waar het geluk en de liefde vanaf spat!

 • Sandra Besseling-Brand
  Beantwoorden

  Schitterende foto’s en de vreugde en liefde is tastbaar!

 • Robert Redert
  Beantwoorden

  Nogmaals ontzettend bedankt Rika, we genieten nog steeds van de mooie foto’s! Met vriendelijke groet,
  Robert Redert

 • Jos van Jole
  Beantwoorden

  Wat een mooie reportage, kan ook niet anders met zo”n mooi stel

Laat een reactie achter