Bruiloft in Italië

Toen Mike en Fiona mij vroegen om hun bruiloft in Italië te fotograferen, was ik daar meer dan blij mee. Een bruiloft in Italië staat al jaren bovenaan mijn lijstje. Het is iets wat ik heel graag zou willen doen. En nu kreeg ik dus de mogelijkheid hiervoor. Het voelde als een droom die uitkwam! Op 29 mei 2014, hemelvaartsdag in Nederland, was het de grote dag. En wat een locatie! Casa San Carlo in Umbria, slechts 2 uur rijden vanaf Rome,  is echt een prachtige locatie voor een Italiaanse bruiloft. De ontvangst was hartelijk en ook het echtpaar dat dit appartementen-landhuis runt is zo warm en leuk!

Bruiloft in Italie
De dag begon voor Fiona aan de ontbijttafel waar haar visagie werd gedaan door Bianca, die tevens de stijling en planning heeft gedaan voor deze bruiloft. Bij een Italiaanse kapsalon in Città della Pieve werd het haar van Fiona gedaan. Heerlijk relaxed hebben we daar zitten kletsen over de zangopleiding van Fiona.


Bij terugkomst zat trouwambtenaar Joanne aan de speech te schrijven in “ons” appartement (weddingplanner, trouwambtenaar & fotograaf) waar ook de trouwjurk hing zodat Mike de jurk op voorhand niet te zien zou krijgen. Door haar moeder en  Bianca werd Fiona in haar trouwjurk geholpen.


De ontmoeting van de bruid en bruidegom moest een bijzondere worden. En dus stond Mike met het trouwboeket van zonnebloemen en zijn rug naar het huis te wachten op wat er komen ging. Fiona schreide langzaam naar hem toe en de ontmoeting was emotioneel. Na even bijkomen van dit moment stapten we in de auto en vertrokken we naar een leuk Italiaans dorpje vlakbij voor de fotoshoot.

Het was erg fijn dat weddingplanner Bianca mee was met de fotoshoot. Een extra oog voor detail en een extra handje om de sleep te dragen is erg welkom!

En toen was het eindelijk zover: de ceremonie kon beginnen! Mike werd door zijn moeder weggegeven en Fiona door haar vader. Dat zag er heel bijzonder uit! De plechtigheid werd geleid door trouwambtenaar Joanne. Iets wat ze voortreffelijk heeft gedaan. Beide vaders en de broers van Fiona waren getuige en de zakdoekjes verschenen al snel.

De toost en bruidstaart werden bij het zwembad gedaan en aangesneden, wat er ontzettend mooi uitziet. De spanning was eraf, nu lekker relaxen aan het zwembad.

De avond werd afgesloten met een overheerlijk Italiaans diner dat werd bereid door een Italiaanse kok. Er werd nog lang nagetafeld…..

Locatie: Casa San Carlo – www.casasancarlo.com
Trouwambtenaar: Joanne Littooij – www.trouwambtenaarjoanne.nl
Weddingplanner en Styling: Bianca Lammers – www.be-loved.nl
Fotografie: Rika Conradi – www.huwelijksfotografe.nl

 

Showing 3 comments
 • Edwin Martens
  Beantwoorden

  Hele mooie foto’s in een mooie omgeving met een knappe bruidegom maar nog mooiere bruid.
  Fantastische reportage.

 • Paula van Rijswijk
  Beantwoorden

  jeeeeeeeeeeetje wat een prachtige reportage en zelfs de hond was er bij in een woord PRACHTIG

 • Miranda Leloux
  Beantwoorden

  Wauw! Zo mooi. De 6e zw foto’s is echt en plaatje! heel mooi!

Laat een reactie achter