De foto en het verhaal (2)

Bij de meeste van mijn foto’s hoort een verhaal. Er is licht en er is licht. Het licht wat je ziet in deze foto is mijn favoriete licht.

Het komt van boven, door een kerkraam op een druilerige dag. Het bruidspaar had voor de fotoshoot Het Dikke Torentje in Eemnes geregeld en ze hadden mij er niet blijer mee kunnen maken! Het Dikke Torentje is een kerkgebouw, maar dan leeg, dus zonder de kerkbanken en zeer geschikt voor feesten, partijen en fotoshoots als deze. Het licht kwam vrijwel van 1 kant, vleidde zich prachtig rondom de bruid om achter haar weer te verdwijnen. Ik kon ik niet anders. Ik MOEST deze “plaat schieten!”

En ondanks de traditionele witte bruidsjurk en de sluier, was deze bruid op en top zichzelf en poseerde alsof ze nooit iets anders had gedaan. Iedere keer als ik deze foto zie doet het mij ietwat denken aan het Melkmeisje van Vermeer. Ook daar kwam het licht van boven, al richtte het melkmeisje haar aandacht aan de kan met melk die zij uitschonk. Ik hou van de Oude Meesters en hoe zij het licht op hun doeken schilderden fascineert mij enorm.

de foto en het verhaal

 

Laat een reactie achter