Gaat het deze kerst gebeuren?

Of het deze kerst gaat gebeuren is DE vraag. Want jullie zijn al enige tijd bij elkaar en de liefde spat ervan af. Jullie hebben al wat leuke vakanties samen doorgebracht en vrienden hebben het over het liefdeskoppel als ze over jullie praten. Stiekem heb je al in een trouwmagazine gebladerd.

Romantisch diner met kaarslicht

Misschien regelt hij wel een romantisch kerstdiner met kaarslicht, heerlijk eten en fijne muziek. Misschien wel live muziek en een bos prachtige rozen. Uit de vele emails die ik van bruidegommen heb ontvangen blijkt dat de meeste het wel romantisch aanpakken. Of aan willen pakken, want soms lopen de plannen in de soep en is het toch niet het juiste moment zoals ze zich hadden bedacht. Zoals een ballonvaart die niet doorging vanwege het weer, of de ring die nog verstopt lag in het paar sokken zodat zij ze niet zou vinden in de koffer.

Toestemming ouders

Wat mij erg opviel en wat ik niet had verwacht, is dat veel bruidegommen toestemming vragen aan de ouders van de bruid. Blijkbaar is dat erg belangrijk, zeker als de verstandhouding van de bruidegom en de ouders van de bruid goed erg is. En op zich vond ik dat ook wel erg lief, ondanks dat het traditioneel is, heeft het ook wel wat van wederzijds respect. En daar hou ik wel van.

Het aanzoek

En dan komt het: HET moment dat hij met zweet in zijn handen jou die vraag gaat stellen. En ook al weet je dat dit het moment is waarop je lang heb gewacht (je hele leven), toch voelt het onwerkelijk en zit er een knoop in je maag. Alles in je omgeving valt ineens weg en je hebt enkel nog maar oog voor hem. Dit moment ga je nooit meer vergeten.

Jouw antwoord

En natuurlijk zeg je JA. Soms wil je het hard roepen en komt het er benepen uit door alle spanning van het moment. Je wilt niets liever dan trouwen met deze geweldig lieve man. Ja, ja, ja!

Enne…….als jullie soms een mooie fotoserie willen van dit moment…….Sssssst, verder zeg ik niks.

gaat het deze kerst gebeuren

Laat een reactie achter