Opleiding Bruidsfotograaf

Sinds een jaar ben ik bezig om een startende fotograaf op te leiden tot bruidsfotograaf. Daarbij worden alle ins & outs gedeeld en nog veel meer….

Brandingfotoshoot van jezelf

Bij de opleiding horen ook foto’s van jezelf als fotograaf die je kunt gebruiken voor social media. Dat kan zowel in de studio als op een locatie. Je neemt dat uiteraard je eigen camera mee en trekt een leuke outfit aan waarin je gefotografeerd wilt worden.

opleiding bruidsfotograafBespreking van jouw portfolio

Ik zal je vragen om een aantal foto’s uit je portfolio aan mij te laten zien die we samen bespreken. Zoals bijvoorbeeld onderstaande foto. Links is hoe de bruidsfotograaf in opleiding de foto heeft geschoten en bewerkt. Rechts na mijn tips de bewerking zoals het ook zou kunnen. Wat kan er beter? Is het de compositie? De belichting? Je gaat met een aantekeningenschrift vol tips naar huis om ze toe te passen.

Fotoshoots on the spot

Ik organiseer een fotoshoot met een bruidspaarmodellenset zodat ik je ook live kan sturen bij het maken van foto’s. Denk hierbij aan poses, verhaal, belichting, compositie etc. Ik maak daarbij foto’s van jou aan het werk. Die foto’s kun je ook gebruiken voor je portfolio.
Daarnaast ga je ook met mij mee als second shooter bij een echte bruiloft. Daar kun je zien hoe ik het aanpak op een bruiloft en zullen na de bruiloft afspreken om dit te evalueren waarbij je ook het door jou geschoten materiaal meeneemt.

Editten, marketing en nog veel meer

Hoe ziet jouw instagram eruit? Hoe kun je ervoor zorgen dat er meer volgers komen? Wat zijn mijn geheimen als het gaat over editten? In welke software bewerk ik mijn foto’s? Wat is een preset? Hoe bouw je een eigen netwerk op? Welke albumleverancier? Hoe kun je je foto’s nog beter belichten? Dit en nog veel meer wordt je uitgelegd en je kunt daarbij alles vragen wat je maar wilt. Ik kan je begeleiden bij het samenstellen van je demo album, kijk met je mee als jij edit en geeft je daarbij direct tips.

 

Comments
  • Roxanne
    Beantwoorden

    Beste Rika,

    Mijn naam is Roxanne, ben 26 jaar en woon in Spijkenisse. Ik werk op een kinderdagverblijf en vind het daarnaast leuk om te fotograferen. Met name dieren. Mijn doel is om mijn portfolio uit te breiden en uiteindelijk officieel fotograaf te worden. Herin loop ik vast en weet ik niet zo goed hoe ik de eerste stap moet zetten en hoe ik mijn portfolio kan uitbreiden. Mijn vraag is of u mij daarin zou kunnen begeleiden.

Laat een reactie achter