Wanneer snijden we de taart aan

Een veelgestelde vraag bij ons uitgebreide kennismakingsgesprek is: “wanneer snijden we de taart aan?”  Zul je net zien, ben je helemaal klaar en tevreden over de dagindeling die met veel moeite door jullie en de ceremoniemeester/weddingplanner is samengesteld, komt iemand ineens met die vraag. Tja, daar hadden jullie eigenlijk helemaal niet meer bij stilgestaan. Wat nu? Doen we de taart direct na de ceremonie, tijdens de receptie, na het diner of als opening van ons feest?

Hier wat tips voor de meest geschikte momenten:

Direct na de ceremonie

Als jullie ceremonie vroeg in de middag is, zo rond 14.00 uur tot 15.00 uur, dan is het aansnijden van de bruidstaart direct na de ceremonie wellicht een goed idee. Even iets zoets, glaasje bubbels erbij en wat lieve woorden en daarna volgen dan vanzelf de felicitaties door de gasten die bij de ceremonie aanwezig waren. Dit gaat dan vlekkeloos over in de trouwborrel. Jullie zouden dan nog een fotoshoot van 30 minuten kunnen overwegen rond 17:30 uur, gevolgd door maximaal 5 tot 10 groepsfoto’s voordat jullie dan om 18:00 uur aan tafel gaan voor het diner.

Tijdens de receptie

Jullie zijn getrouwd en kunnen niet wachten om iedereen in de armen te sluiten! Dus direct na de ceremonie komen eerst de felicitaties, kussen en lieve woorden. Daar willen jullie de gasten de tijd voor geven. Daarna is dan het moment om de taart aan te snijden en te toosten, waarna wellicht de groepsfoto’s gemaakt kunnen worden. Deze keuze van het moment van taart aansnijden is niet zo geschikt als jullie wat later in de middag trouwen, want dan zitten jullie te dicht op het diner en zijn de magen al gevuld met die heerlijke taart.

Na het diner

Als de dagindeling het op de dag niet toelaat voor een taart-aansnij-moment, dan kunnen jullie overwegen om dit als dessert na het diner te doen. De taart is dan meestal wat minder voedzaam, vaak is het een ijs-bruidstaart die jullie ook samen aansnijden. Met heerlijke koffie en thee een mooie afsluiter van het diner.

Als opening op jullie feest

Jullie feest begint om 20:30 uur en alle gasten zijn in de uitnodiging verzocht om uiterlijk 20:45 uur aanwezig te zijn. Vrijwel iedereen is er (maar jullie zijn nog even samen in een andere ruimte). De taart staat op een tafel midden op de dansvloer. De lichten dimmen, de DJ kondigt jullie aan. Onder luid gejuich komen jullie de dansvloer op en lopen richting de taart. Iedereen komt gezellig dichterbij staan om niets van dit moment te missen……hoe leuk is dat? Het personeel van de locatie zorgt nadat jullie elkaar het eerste stuk hebben gevoerd dat alle gasten worden voorzien van een heerlijk stuk bruidstaart. Taart op? Dan de voetjes van de vloer en iedereen de dansvloer op!

Misschien hebben jullie hier nog helemaal niet over nagedacht. Het aansnijden van de bruidstaart is ook niet het allerbelangrijkste moment op jullie dag. Maar weet dat een goede banketbakker jarenlange ervaring, professionele techniek en vooral liefde in zijn/haar creaties stopt. Daarom vinden wij dat een paar prachtige foto’s van de taart op zich, en de momenten van het aansnijden zeker moeten worden gemaakt.
Inmiddels hebben wij aardig wat bruidstaarten mogen proeven op al die mooie bruiloften. En daar zaten hele lekkere bij! In ons uitgebreide kennismakingsgesprek kunnen we er alles over vertellen. Uiteraard met koffie/thee en iets lekkers erbij.

 

 

Laat een reactie achter